Mopeddelar - Fakta och information om MopeddelarOriginaldelar till mopeder

Originaldelar till mopeder

Originaldelar till mopeder är mopeddelar som tillverkaren av motorcykel tillverket eller låtit tillverkas och som sälja under det egna mopedmärkets namn. Dessa originaldelar har blivit godkända enligt konstruktörernas specifikationer och delarna har även genomgått de kvalitetstester som mopedtillverkaren beslutat om.

För mopedtillverkaren är det mycket viktigt att deras originaldelar är av hög kvalité eftersom det kan vara förödande för varumärket om det kommer fram till att tillverkaren slarvat med säkerheten och kvalitétskontrollen.

Nackdelen med helt nya originaldelar till moppen är priser eftersom de är mycket dyrare än begagnade mopeddelar eller piratdelar till mopeden. Ifall din moped är gammal och var vanlig på den tiden går det ofta lätt att hitta bra begagnade mopeddelar vilket också matchar mopedens värde.Lägre pris på orginaldelarna till din moped

Lägre pris på originaldelarna till din moped

Om du tycker att priset på någon mopeddel i original är för alldeles för hög ska du meddela detta tydligt till butiken du köper mopeddelen i och till generalagenten. Eftersom generalagenten och moppeaffären lägger på ganska 50-100% var på priset på originaldelarna finns det möjlighet att pruta en del eftersom de vill ha krav dig som nöjd kund.

Om du inte får ner priset kan du gå ut på nätet för att leta efter alternativa originaldelar, piratdelar eller begagnade mopeddelar.